Pomysł na słodki stół na weselu
Słodka oprawa jest niezwykle ważną częścią każdego przyjęcia weselnego. Do wyboru Młodzi mają kilka rozwiązań. Dużą popularnością cieszą się fontanny czekoladowe, candy bar — pełen niezapomnianych zestawów małych słodkości, dla młodszych i tych starszych entuzjastów deserów, ale prawdziwym hitem ostatnich lat są stanowiska z lodami rzemieślniczymi, oraz porcje deserów w pucharkach, miseczkach — misternie przybranymi bitą śmietaną, owocami, czy też kawałkami czekolady. Jaki pomysł sprawdzi się na słodki stół na weselu?
Czym kierować się przy wyborze słodkiego stołu na wesele?
Lody naturalne, torty zawsze znają szerokie grono entuzjastów. Dlatego szykując się do wybierania menu na słodki stół na wesele warto kierować się zasadą “dla każdego coś miłego”. Wybór kilku rodzajów słodkości, które dodatkowo można rozszerzyć o 3-4 warianty smakowe z całą pewnością trafi w gusta każdego weselnika?
Jakie rodzaje słodkości wybrać na weselne przyjęcie.
Na przyjęcia weselne warto wybrać ręcznie pieczone ciasta i ciasteczka finger food, które są starannie zestawione pod względem smakowym, jednocześnie wielkością porcji dobrane tak, aby były one kęsem na przysłowiowy raz do buzi. Dobrym pomysłem są lody naturalne jako urozmaicenie menu i atrakcji na przyjęciu. Podstawą słodkiego stołu na wesele powinna stać się wysokiej jakości śmietana, którą można kunsztownie udekorować pyszne wypieki, a także uzupełnić o produkty z zawartością lekkich i świeżych owoców. Możliwość zestawienia aż 200 smaków lodów rzemieślniczych pozwala zadowolić kubki smakowe najbardziej wymagających gości weselnych, tworząc co rusz to nowe, intrygujące połączenia smakowe i wykwintne dodatki.
Dzięki współpracy ze sprawdzonymi dostawcami gwarantujemy wysoką jakość przygotowanych deserów.