Dlaczego nasze lody są wyjątkowe?
Wielu z Was Lodożecy i Lodożeczynie uwielbia lody, ale pewnie nie wiecie, po czym poznać, te robione z naturalnych składników od tych z proszków. Tak, aby widząc gdzieś pięknie wyglądającego loda nie wcinać chemii. Dlatego przygotowaliśmy jeden z prostszych sposobów na sprawdzenie tego z Troski o Was i Waszych najbliższych.
Często wielu z Was przechodzi koło Lodziarni patrzy na te wszystkie smaki i zastanawia się ile w nich jest chemii, a ile w nich naturalności.
Dzisiaj Moi drodzy Lodożecy i Lodożerczynie uchylimy rąbka tajemnicy dzięki, którym będzie Wam dużo łatwiej odróżnić te naturalne, które my robimy od tych, które mają dużo EEEEE w swoim składzie.
Ta wiedza Pozwoli Wam moi drodzy Lodożercy, Dużo łatwiej dostrzec te lody i miejsca, które aż tak naturalne nie są.
Ale najpierw zastanawialiście się może jaką rolę w naszych lodach pełnią jajka ?
Jeśli nie, to podpowiemy, że to kluczowa wiadomość do tego, aby poznać główną różnicę między tymi naturalnymi. A przy okazji mają bardzo dużo pożywnych wartości odżywczych 😊
No dobrze, ale gdzie konkrety? 😊
Czytajcie to uważnie Dodzy Lodożecy i Lodożeczynie, jajka są u nas głównym stabilizatorem wiążącym nasze lody, często też przez ich zawartość w naszych lodach niemożliwe staje się osiągnięcie śnieżno białej barwy, nawet w śmietankowych lodach. Częściej są nawet lekko żółtawe. To właśnie po barwie lodów najprościej będzie Wam Lodożercy poznać te naturalne lody. Czyli jeszcze upraszczając sprawę im więcej białego koloru tym więcej EEEEEee.
My do robienia naszych lodów wkładamy dużo serca oraz naturalnych składników, według sprawdzonych rodzinnych receptur tak, Abyście z waszymi rodzinami mogli się skupić na pałaszowaniu pyszności. Bo każdy Lodożeca i Lodożeczyni chcieliby z czystym sumieniem oraz radością obdarować swoich bliskich naturalnymi i bezpiecznymi słodkościami .
Jeśli zaciekawił was temat prawdziwych lodów to piszcie w komentarzach. Napiszemy w kolejnym poście więcej.
Pozdrawiamy Serdecznie